Tajepiteszek2`s Uploads

 • TÁJföld - Belépni vagy nem
  TÁJföld - Belépni vagy nem Belépni vagy nem belépni? Tájépítészet minden hétfőn a FUGA rádióban! Szakmai érdekképviselet avagy miért érdemes tagnak lenni a Magyar Tájépítészek Szövetségében? A Magyar Tájépítészek Szövetsége (MTSZ) kicsit több, mint egy hónapja weboldalán a www.tajepiteszek.hu –n felhívást intézett a szakmához. Hogy miért is érdemes tagnak lenni arról beszélgetünk négyen négy különböző életkorban és élethelyzetben. Van, aki tag és olyan is, aki nem. Van, aki hallgató, van, aki pályakezdő és van, aki évek óta gyakorló tájépítész. A TájFÖLD vendégei dr. Dömötör Tamás a Magyar Tájépítészek Szövetségének elnöke, Zámbó Nóra tájépítészmérnök, aki 2012-ben az Év Junior Tájépítésze MTSZ különdíjasa lett és Bérci Gergő a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégium tagja.vendégek: dr. Dömötör Tamás, Zámbó Nóra, Bérci Gergőműsorvezető: Angyal Andrea
  tajepitesz... 00:50:43 580 1 Downloads 0 Comments
 • TÁJföld - ÉTD nyertesek
  TÁJföld - ÉTD nyertesek Bemutatkozik 2013 Év Tájépítésze és Junior Tájépítésze Április 26-án, péntek este ünnepeltek a tájépítészek: a FUGA-ban átadták az Év Tájépítésze és Junior Tájépítésze Díjakat! Az elmúlt öt évi portfoliójáért az S73 Kft. tervezőpárosát, Balogh Péter Istvánt és Mohácsi Sándort érte a kitüntetés, Junior kategóriában pedig Visonta község rendezvényterére alkotott koncepciójáért Csillag Katalint. A tavaly is finalista páros idén nem számított a Díjra, a junior tehetség pedig igen erős mezőnyből került az élre - a díjazottakat sikerük történetéről Szabó Gyöngyvér kérdezi.
  tajepitesz... 00:58:56 511 1 Downloads 0 Comments
 • TÁJföld - V4 Conference
  TÁJföld - V4 Conference Minden hétfőn tájépítészet a FUGA rádióban! A V4-ek tájépítész konferenciasorozatról beszélget a műsorvezető Szabó Áron Bardóczi Sándorral, Fekete Alberttel és Zelenák Fruzsinával.
  tajepitesz... 00:50:13 510 1 Downloads 0 Comments
 • TÁJföld - Év Tájépítésze D
  TÁJföld - Év Tájépítésze D Szakmai-közéleti (vita)műsor Ránki Júliával<br /> <br /> Az Év Tájépítésze Díj átadása április 26-án lesz a FUGA-ban a Tájépítészet Hónapja programsorozat záró eseményeként. A díjról, a jelöltek kiválasztásáról és az esemény lebonyolításáról beszélünk a főszervező Bardóczi Sándorral (MÉK-TKT) és a fiatal tájépítész Angyal Andreával, aki a FUGA Rádió TÁJföld című műsorában is hallható hétfőnként. A díjat idén másodszor adják át. Alapítók: Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata, Magyar Tájépítészek Szövetsége, Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft
  tajepitesz... 00:54:01 506 1 Downloads 0 Comments
 • TÁJföld - Sapientia Egyetem
  TÁJföld - Sapientia Egyetem 2012 őszén elindult a Tájépítészet szak a marosvásárhelyi Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen, Románia első magyar nyelvű tájépítészeti felsőoktatási képzéseként. A szakma erdélyi 'meghonosításában', a szak tantárgyi rendszerének felépítésében dr. Fekete Albertnek évtizedes munkája van. A Sapientiáról és új képzésről, a tájépítészet romániai helyzetéről a tavalyi Év Tájépítészével beszélgetünk. Műsorvezető: Szabó Gyöngyvér.
  tajepitesz... 00:48:21 389 0 Downloads 0 Comments
 • TÁJföld - Élő tájak
  TÁJföld - Élő tájak Téma: "Élő Tájak" Vital Landscapes projekt Vendégek: Jombach Sándor projektvezető helyettes Műsorvezető: Szabó Áron Március végén zárul a 2010-ben kezdődő, tudósokból és gyakorlati szakemberekből álló, hét ország nyolc nemzetközi partnerének együttműködésével megvalósuló "ÉLŐ TÁJAK” - VITAL LANDSCAPES projekt, amelynek hazai partnere a Budapesti Corvinus Egyetem Tájtervezési és Területfejlesztési Tanszéke. A projekt tájegységek kezelésének különböző módjaival foglalkozik az európai tájvédelmi, környezetvédelmi, vidékfejlesztési politikák mentén. Elsődleges célja elősegíteni Közép-Kelet Európa tájainak fenntartható fejlesztését.
  tajepitesz... 00:52:08 492 1 Downloads 0 Comments
 • TÁJföld - Jártamban-Kertemben
  TÁJföld - Jártamban-Kertemben Kertkultúránk kicsiknek - bemutatjuk a Jártamban-Kertemben foglalkoztató füzetet Vendégünk: Eplényi Anna tájépítészmérnök, a Gyermek Ifjúsági és Képzőművészeti (GYIK) Műhely rajztanára Műsorvezető: Szabó Gyöngyvér A tájépítészetet nem lehet elég korán kezdeni: Eplényi Anna és Schmidt Gertrúd óvodás és kisiskolás gyermekek számára írt kertművészeti foglalkoztató füzete idén tavasszal jelenik meg. A Jártamban-Kertemben 30 feladaton keresztül dolgozza fel a nemzetközi és hazai kerttörténet témaköreit a középkori kertművészettől kezdve a kortárs mozgalmakig, beleértve a kerttervezési célokat, kerti elemeket, kertészeti, kertfenntartási szempontokat. Vendégünkkel a környezeti nevelés 'szakmára szabott' feladatairól és módszereiről, a kicsik készségfejlesztéséről beszélgetünk.
  tajepitesz... 00:47:34 509 1 Downloads 0 Comments
 • TÁJföld - Várkert Bazár
  TÁJföld - Várkert Bazár Végre felújítják a Várkert Bazárt és a budavári királyi kerteket! Vendégek: Steffler István és Csákó Edina (Garten Studió), Alföldy Gábor Műsorvezető: Angyal Andrea Ha minden igaz, 2014 tavaszán már pezseghet az élet az új kulturális központban. A terv kész. A projekt révén 13 ezer 215 négyzetméter nagyságú kert és udvar felújítására kerül sor. A Várbazár kerti teraszán fekvő királyi kertek között az elképzelések szerint helyet kap barokk, neobarokk, neoreneszánsz kert, angol tájkert, szimbolikus egyházi és világi kert is. Erről beszélgetünk Steffler Istvánnal és Csákó Edinával a Garten Studioból, a projekt környezettervezőivel és Alföldy Gáborral, aki a tervezéshez kiindulási alapként szolgáló kerttörténeti tanulmányt készítette.
  tajepitesz... 00:52:29 1.04 K 4 Downloads 0 Comments
 • TÁJföld - A szakma helyzete ma
  TÁJföld - A szakma helyzete ma A szakma beágyazottságáról, a tájépítészek elismertségéről, mindennapi és élethosszig tartó küzdelmeinkről beszélget Szloszjár György tájépítész-riporter vendégeivel: Nemes Zoltánnal, a VÁR-KERT Kft. ügyvezetőjével, a MÉK Tájépítész Tagozatának vezetőségi tagjával, a továbbképzési bizottság tagjával, és Mohácsi Sándorral, az S73 Kft. ügyvezetőjével, a Magyar Tájépítészek Szövetségének elnökségi tagjával, a MÉK szakmagyakorlási munkabizottságának meghívott tagjával. Témáink: 1) A tájépítészet súlya a német és a magyar tervezési rendszerben, a német tervezési díjszabás "honosítási törekvései" kapcsán. 2) A tájépítész szerepe a tervezési / építési folyamatban, műszaki ellenőrzés, műszaki vezetés. 3) A továbbképzés fontossága, a naprakész tudás és a "pontvadászat".
  tajepitesz... 00:57:21 853 3 Downloads 0 Comments
 • TÁJföld Római-part
  TÁJföld Római-part Szombaton kékbe öltözött a Római-part Hattyú csónakház előtti szakasza. A kékek nem az árvízvédelem ellen vannak, hanem a gát helye és a kivitelezés módja, a finanszírozás ügye ellen. A március 4-i TÁJföld vendége lesz a Magyar Tudományos Akadémia Tájépítészeti Albizottságának elnöke, Dr. Csemez Attila tájépítész professzor, és egy tagja, Dr. Rácz Tamás, aki aktív részese volt már hasonló patthelyzet megoldásának Nagymarosnál.
  tajepitesz... 00:53:38 557 1 Downloads 0 Comments
tajepiteszek2
 • tajepiteszek2
 • profile viewed 1679 times
 • message share profile
X