Behind and Know 181015 Dr.Cairo A Antropoloog & BlackHarmony
00:00
00:00
Embed Code (recommended way)
Embed Code (Iframe alternative)
Please login or signup to use this feature.

Dr.Aminata Cairo dokter in Antropologie.
Dr, Cairo heeft een indrukwekkende CV. Ze heeft een BA-diploma lichamelijke opvoeding
en psychologie (Berea College, 1988), een MA-diploma klinische psychologie (Eastern Kentucky University, 1991), een MA-diploma medische antropologie (University of Kentucky, 2001) en tevens een PhD in medische antropologie (University of Kentucky, 2007) met het proefschrift: Hebi Sani: Mental Well Being Among the Working Class Afro-Surinamese in Paramaribo, Suriname. Sinds 2009 is zij als Associate professor in de antropologie verbonden aan de Southern Illinois University in Edwardsville.

Dr. Cairo is 11 jaar geleden begonnen met haar onderzoek naar dansvormen in Suriname en heeft o.a. aan de wieg gestaan van de dansgroep NAKS Wan Rutu.
dr. Cairo op 5 Februari 2013 de Dr. Martin Luther King Jr. University Humanitarian Award in ontvangst heeft genomen. De award erkent individuen die de humanitaire kwaliteiten en filosofie van geweldloze sociale veranderingen uitdragen zoals gedemonstreerd door Martin Luther King Jr.

Dr. Cairo vindt het belangrijk Suriname te betrekken in haar werk. De Award commissie erkende dan ook haar bijdrage in het opzetten van een antropologische veldschool in Suriname.
meer over Blackharmony en de Introductie van de CD van Black Harmony in Suriname

Licence : All Rights Reserved


X